Velkommen til en verden af drager!
Dragekulturen startede for over 3000 år siden i Kina i forbindelse med religion og mytologi. Senere blev dragen et videnskabsværktøj til meteorologer og atmosfære forskere. I nyere tid er dragen blevet anvendt til militære formål som mandeløfter, antenneløfter, målskive m.m. I 1894 startede de første forsøg med drager som transport trækkraft. I dag anvendes dette princip ved kitesurfing og kitebuggy. Nyeste udvikling er skysails, kæmpedrager til store skibe der hjælper med fremdriften og dermed sparer brændstof.

I Sjællands Drageklub er der ingen begrænsninger som sådan, men vi beskæftiger os mest med 1 linede drager samt 2 og 4 linet trickflyvning.

Udviklingen står dog aldrig stille. Interessen lever hele tiden og selv Danmark har flere årlige dragefestivaler og relativt mange drageinteresserede.

Den løbende udvikling betyder at der hele tiden sker noget nyt. Der udvikles nye materialer og typer af drager, både af etablerede producenter, men også af entusiastiske selvbyggere. Drager fås i dag i alle prisklasser, og skulle du få lyst til at kaste dig ud i drageflyvning, så tager vi gerne en sludder om dine ønsker, så du ikke forkøber dig.


Kom, flyv med os
Som kommende / potentiel drageflyver behøver du som udgangspunkt ikke have pungen op af lommen. Kom og flyv sammen med os når vi tager ud. Sjællands Drageklub ejer nogle drager, og når du har bevist dine evner vil mange af medlemmerne ofte lade dig prøve deres drager. Så behøver du ikke at kaste dig ud i dyre fejlkøb før du har besluttet, hvad der er dit foretrukne område.


Hvor kan du finde os
Vi flyver hele året, som oftest ved Dragør fort. Derudover er vi på adskillige dragefestivaler og arrangementer på Rømø, Fanø, Kattegat, Blokhus, Møn og selvfølgelig Eremitagen m.m. Du kan også nøjes med bare at kigge på eller få et enkelt godt råd, hvis du ikke vil drages ind i noget.


Kom og vær med
Der bygges drager hele året, men specielt om vinteren er der gang i symaskinerne. De klubmedlemmer der har lyst, mødes nogle gange om året til workshops, hvor vi bygger på vores projekter, udveksler ideer og erfaringer, eller laver et fælles projekt hvor vi alle syr den samme drage eller bare dyrker lidt socialt samvær med andre drage-gale mennesker. Om sommeren skal du bare se efter vores banner. Kom forbi og få en sludder, hvis du er interesseret i klubben.

Ud over førnævnte aktiviteter, har vi nogle side-aktiviteter i klubben. Eksempelvis er der aktiv rejsedeltagelse fra klubben til diverse festivaler og workshops rundt om i verden (Kina, Indien, USA, Norge, mv.). Vi formidler også kontakt når medier har brug for dragefolket, eller hvis kulturelle / firma arrangementer skal bruge drageflyvere.


Fakta om Sjællands Drageklub
Vi er en forening for alle drageinteresserede, dog primært dækkende Sjælland (dog har vi medlemmer fra hele landet).
Vi er omkring 30 aktive medlemmer.

Se os på vores hjemmeside, hvor bloggen vil være opdateret med hvad vi går og laver. På hjemmesiden ligger også en kalender med flyvedage, festivaler, workshops m.m.

Login

Events

Ingen begivenheder fundet
P6194302.JPG
Go to top